Hjælp mod dårlig ånde: Mange kan ikke lide at tale om “dårlig ånde”, men det er noget vi alle oplever på et eller andet tidspunkt.
Tænder der skærer mod hinanden, kan give spændingshovedpine og ømme muskler. Og lyden kan drive andre til vanvid. Der er al mulig grund til at gøre noget ved det.
Mange voksne og hvert andet barn kommer til skade med tænderne. Med den rigtige hjælp kan hver anden udslåede tand gro fast igen.
Når de børster tænder oplever mange, at deres tandkød jævnligt bløder en lille smule. Nogle slår det hen med, at de nok er lidt for hårde med tandbørsten. Men tandkødet bløder ikke, fordi man børster for hårdt. Blødning kan være det første synlige tegn på tandkødsbetændelse.
Glem ikke de små bisser. Mange forældre oplever den daglige tandbørstning på de helt små børn som en daglig kamp og plage. Så kan det være fristende at give op og lade stå til
Begynd i babyalderen. Så snart barnet kan holde noget i hænderne, når du skifter ble, så giv det også en tandbørste at bide i. Sørg for, at der er fred og ro.
Sut er bedre end tommelfinger. Mange børn elsker deres sut – og kan have svært ved at opgive den hyggelige “trøster”. Men sutten kan give ’suttebid’, så fortænderne i over- og undermunden ikke mødes, når barnet bider sammen.
Tips om tandpleje. Vidste du, at ikke alle ulykkesforsikringer dækker tandskader.
Hvad skal tandlægen fortælle? Tandlægen skal fortælle om undersøgelsen, sygdommen, behandlingsmuligheder, forebyggelse, risici og eventuelle komplikationer – også på længere sigt.
Frit valg mellem tandlæger. Når man er mellem 16 og 18 år kan man frit vælge, om man vil finde sin egen private tandlæge eller blive i den kommunale tandpleje.